Quantcast
Channel: Uutiset
Viewing all articles
Browse latest Browse all 14563

Jyväskylän vammaisneuvoston toiminta on uudistunut

$
0
0

Jyväskylän vammaisneuvoston toiminta on uudistunut

Jyväskylän vammaisneuvoston toiminta on vuoden alusta nivottu tiiviimmäksi osaksi kaupungin päätöksentekoa. Uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Rauno Hokkanen. Puheenjohtajan toimitilat ovat muuttaneet Matarasta Tietotalolle osoitteeseen Kilpisenkatu 1.

Säästösyistä johtuen neuvostolla maksettua toimintarahaa on kaupungin osalta pienennetty eikä neuvostolla ole enää erillistä sihteeriä. Kaupunki järjestää jatkossa neuvoston kokouskäytänteisiin jne. liittyvät hallinnolliset palvelut, kuten sihteeripalvelut, omana toimintanaan. Sihteeripalveluiden supistaminen vaikuttaa neuvoston toimintaan siten, ettei neuvostolla jatkossa enää ole päivystysluontoista palvelua kuten Matarassa oli.

- Asiakkaille toimintarahojen pieneneminen näkyy myös siinä, ettei neuvosto rakennuslausuntoja tehdessään pysty enää ostamaan entiseen tapaan ulkopuolelta erillisiä asiantuntijapalveluita niiden toteuttamiseen, kertoo neuvoston uusi puheenjohtaja Rauno Hokkanen.

Ostopalveluita korvaa osaltaan vammaisneuvoston perustama työryhmä, jossa on asiantuntijoita eri vammaryhmistä. Työryhmä käsittelee rakennuslausuntoja pari kertaa kuukaudessa.

- Toivomme asiakkailtamme kärsivällisyyttä, yhtä nopeasti ja joustavasti emme pysty toimimaan kuin aikaisemmin. Lausuntopyyntöjä tulee paljon ja niistä osa on hyvin haasteellisia. Viimeisin lausunto annettiin 24 000 m2 suuruisesta kauppakeskuksesta ja neljä lausuntopyyntöä on tällä hetkellä odottamassa, Hokkanen kuvaa.

Neuvosto haluaa keskittyä suurempien asiakokonaisuuksien hallintaan

Yksittäisten asukkaiden asioissa, kuten erilaisissa tukien hakemisessa tai valitusasioissa, vammaisneuvosto ei avusta yksityishenkilöitä. Heidän tulee muiden palveluiden tapaan ottaa yhteyttä joko keskitettyyn palveluohjaukseen eli OIVA-keskukseen tai Jyväskylän kaupungin sosiaaliasiamieheen.

Neuvoston puheenjohtajana aloittanut Rauno Hokkanen korostaa, että vammaisneuvoston kohdalla kyse on vapaaehtoisvoimin pyörivästä toiminnasta. Vammaisneuvosto pyrkii jatkossa keskittymään ennen kaikkea suurempien vammaisryhmiä koskevien asioiden edistämiseen kaupungin päätöksenteossa.

- Neuvosto pyrkii vaikuttamaan päätöksentekoon edunvalvonnan keinoin siten, että yksittäisillä asiakkailla olisi mahdollisimman vähän ongelmia asioidensa hoidossa. Valvomme osaltamme, että lainhenki kaupungin päätöksenteossa toteutuu ja luonnollisesti annamme jatkossakin asiakasryhmiämme koskevia lausuntoja, Hokkanen kuvaa.

Tiiviillä vuoropuhelulla asioita eteenpäin

Puheenjohtajana aloittanut Rauno Hokkanen korostaa tiivistä verkostoitumista ja yhteistyötä virkamiesten ja päättäjien kanssa. Uudet toimitilat Tietotalolla ovat yksi keino tiivistää yhteistyötä samoissa tiloissa toimivien kaupungin muiden palveluiden kanssa.

- Lausuntojen lisäksi asioista neuvotellaan entistä enemmän ja pyritään hyvällä vuorovaikutuksella edistämään vammaisten asioita, kertoo Rauno Hokkanen.

Keskeistä on myös vuoropuhelu vammaisten ja heitä edustavien järjestöjen kanssa.

- Asiakkaiden ja järjestöjen ääntä kuunnellaan tarkasti ja palautetta halutaan, jotta osaamme keskittyä asukkaiden kannalta oikeisiin ja ajankohtaisiin asioihin, Hokkanen tiivistää.

Palautetta ja kehittämisideoita vammaisneuvostolle voi antaa suoraan ottamalla yhteyttä puheenjohtajaan tai täyttämällä sähköisen palautelomakkeen osoitteessa: http://www.jyvaskyla.fi/vammaiset/vammaisneuvosto.

Puheenjohtajalla vahva kokemus yhdistystoiminnasta

Rauno Hokkanen on toiminut vuodesta 2002 lähtien erilaisissa tehtävissä Keski-Suomen MS-yhdistyksessä. Hän on toiminut mm. yhdistyksen puheenjohtajana ja toiminnanjohtajana. Viimeiset kaksi vuotta hän toimi yhdistyksessä vajaakuntoisten työllisyysasioihin keskittyneen Kasi-hankkeen projektipäällikkönä.

Tapaamisia vammaisneuvoston puheenjohtajan kanssa voi sopia tapauskohtaisesti, p. 050 311 8920 tai rauno.hokkanen@jkl.fi.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 14563

Trending Articles